4

Terug naar overzicht

Uitbetaling van zorgopdrachten: snel én zonder kosten

18 aug 2021

Uitbetaling van zorgopdrachten

De uitbetaling van zorgopdrachten aan Zelfstandige Zorgprofessionals (ZZP) gebeurt bij MediCentraal door de afdeling administratie. Sinds de lancering van de nieuwe website is het invullen van de urendeclaratie een stuk vergemakkelijkt. Wat onveranderd is, is dat MediCentraal geen kosten inhoudt zoals voor bemiddeling of van inschrijving en dat de versnelde, wekelijkse betaling gratis blijft.
Om een goede en snelle uitbetaling te realiseren, is het van belang dat jouw urendeclaratie voor maandagavond 18 uur op de website is ingevuld. Indien er afwijkingen zijn met de registratie in de app of er vragen ontstaan, dan worden deze voor dinsdagmiddag opgelost. Dat gebeurt samen met de zorginstellingen en de afdeling planning. De verwerkte urendeclaraties worden vervolgens op vrijdag gefactureerd, direct de komende week uitbetaald en gestort op je rekening. Kortom, je krijgt wekelijks een betaling. Prettig toch?

Hoe vul ik mijn urendeclaratie in?

  • Ga naar medicentraal.nl/werkbriefje of klik op de link “Uren declaratie” op de site
  • Vul de gevraagde velden in en dan op “volgende” (met een * zijn verplicht)
  • Bij “Datum” klik je op de balk of het icoontje aan de rechterkant en klik je op de juiste datum
  • Bij “Pauze” moet sowieso iets ingevuld worden. Wanneer je een dienst hebt gewerkt zonder pauze, dan vul je hier 00.00 in
  • Bij “KM vergoeding” vul je de km’s in die zijn gereden van cliënt naar cliënt. Vul het getal o in als dit niet van toepassing is. Je woon-werk verkeer kun je zelf bijhouden en bij de belasting opvoeren, daar is dit formulier niet voor bedoeld.
  • Heb je op 1 dag 2 diensten gewerkt? Vink dan onderaan deze pagina het hokje “Tweede dagdeel declareren”. Er opent dan een 2e veld dat je voor de tweede dienst kunt invullen.
  • Klik nu op “Volgende stap”.
  • Vink het hokje aan dat je het naar waarheid hebt ingevuld en verstuur je declaratie. Je  ontvangt dan een bevestiging in je mailbox met jouw ingevulde gegevens.

Overige financiële vragen

Als je vragen hebt over de uitbetaling van zorgopdrachten of andere financiële onderwerpen wilt bespreken, dan kun je met mij contact opnemen via 06-21494822. Dat kan natuurlijk ook met de andere collega’s van de afdeling administratie via administratie@medicentraal.nl of 020-2614896.
Hartelijke groet, Chantal Sarlemijn

4

Overzicht van alle cases

Call Now ButtonVragen? Bel 020-2614 896