4

Terug naar overzicht

Topdrukte in de vakantie

26 jun 2021

Veel opdrachten in vakantie

Vakantieperiodes zijn voor ons als planners heel speciaal. Omdat het voor ons een extra drukke periode is met veel zorgopdrachten, is het werkrooster met ons eigen team altijd ruim van te voren ingepland. Vaak ga ik daarom juist zelf buiten deze periode op vakantie. In mijn werk als zorgplanner werk ik vooral in vakanties nauw samen met onze recruiters. Dit is fijn om elkaar dan te ondersteunen, zodat we snel kunnen schakelen en de match kunnen maken tussen zorgopdrachten en de juiste zorgprofessional. Zo ook afgelopen zomer.

Ik werkte op diverse dagen samen met recruiter Tineke. Vaker dan in andere perioden kregen we regelmatig aan het einde van de werkdag een ziekmelding of een opdracht met meerdere diensten voor een nachtdienst bij een zorginstelling. Voor ons een “sport” om deze zo goed mogelijk in te kunnen vullen. Op het moment dat het dan gelukt was, gaf het ons een goed gevoel en waren we erg blij: zowel de klant is geholpen en “onze” zorgprofessionals hebben we een boeiende opdracht kunnen geven. Dan zeiden we ook aan het einde van de dag tegen elkaar dat we dat maar weer mooi gedaan hadden. Toppie!

Opdrachten door ziekte

Sinds de uitbraak van het coronavirus krijgen we vaker afmeldingen van zorgpersoneel omdat je met  (milde) klachten niet naar een dienst toe mag. Opnieuw een mooie uitdaging voor ons als planners om voor zorginstellingen toch de juiste bemensing te organiseren. Op sommige dagen ben ik daar weleens de hele ochtend zoet mee om samen met mijn collega planners Jolanda, Francis, Alissya en Jacintha dit op te kunnen lossen. Wat enorm helpt is dat we zowel de zorgprofessionals als de planners bij de zorginstellingen persoonlijk kennen en net dat beetje extra kunnen bieden om de juiste match te maken. En het geeft een enorme kick en motivatie als dat weer gelukt is!

Arlete, planner bij MediCentraal

Ben je benieuwd wat je zelf kan doen om nog meer relevante opdrachten via MediCentraal te krijgen? Neem dan even contact met op via arlete@medicentraal.nl of bel 06-15560189 of ons team op 020-2614896

4

Overzicht van alle cases

0
Je winkelwagen
  • No products in the cart.