Waarom is online bijscholing in de zorg zo succesvol en belangrijk? Als Zelfstandige ZorgProfessional – ZZP’er in de zorg – ben je zowel zorgverlener als ondernemer. Aangezien jouw kennis het visitekaartje is van je bedrijf, is het essentieel dat je jouw ervaring, vaardigheden en persoonlijkheid zo goed mogelijk aanbiedt aan cliënten en opdrachtgevers. Op die manier laat je zien dat jij onderscheidend en de juiste keuze bent voor de zorgverlening aan cliënten. Online bijscholing is een mogelijkheid om extra waarde toe te voegen voor jezelf en je bedrijf. Daarnaast is het essentieel om met bijscholing je deskundigheid op peil te houden en bekwaam te blijven in verpleegtechnische handelingen. Ook vereisen bepaalde zorghandelingen om specifieke expertise, die je via bijscholing kunt opdoen. Lees snel verder en ontdek het succes van online bijscholing in de zorg!
De meest gehoorde belemmeringen voor het volgen van bijscholing zijn vaak de kosten en het aanwezig moeten zijn op een locatie. Daarom is de laatste jaren e-learning zo populair geworden onder zorgprofessionals. Wij hebben de 10 grootste voordelen voor je op een rijtje gezet…
10 voordelen van online bijscholing in de zorg
- Je volgt de modules die voor jou relevant zijn;
- Eigen keuze over wanneer je begint;
- Je kunt overal de modules starten dus geen reistijd;
- Je studeert wanneer het jou uitkomt;
- Up-to-date onderwerpen en aantrekkelijk lesmateriaal met tekst, afbeeldingen en video’s;
- De tijdsduur is overzichtelijk en beperkt, dit varieert van 1, 2 of 3 uur per module;
- Je doet toetsen en indien nodig ook herkansingen gedurende het hele jaar;
- Je behaalt accreditatiepunten die direct gekoppeld worden;
- Per behaalde module ontvang je een digitaal certificaat;
- Lage kosten, vooral in vergelijking met fysieke lessen.
Hierbij een voorbeeld van twee online modules:
Module 1: Reanimatie
Ken jij de richtlijnen en protocollen voor ALS en BLS? Als je twijfelt en je kennis als Verzorgende IG of Verpleegkundige (IC/SEH/CCU) wilt opfrissen, dan is deze module echt iets voor jou! Reanimatie is het opheffen van een circulatie- en/of ademhalingsstilstand. Reanimatie begint met Basic Life Support (BLS) en gaat verder met Advanced Life Support (ALS). Voor ALS zijn richtlijnen opgesteld door de European Resuscitation Council (ERC) en de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR). Verder heeft elke instelling zijn eigen reanimatieprotocol met betrekking tot ALS toegespitst op de logistiek en randvoorwaarden van de instelling. Advanced Life Support is een handeling die meestal in het ziekenhuis door een ALS-team wordt uitgevoerd. Deze module start met een korte introductie. Na het doorlopen kan de cursist alle stappen van een reanimatieproces benoemen. De module sluit af met een toets en eventuele herkansingen. De doorlooptijd is ongeveer 1,5 uur en is geaccrediteerd bij V&VN.
Module 2: Bloedtransfusie bij kinderen
Wat is een bloedtransfusie en hoe is de bloedvoorziening in Nederland geregeld? Van bloedproducten, aanvraag tot transfusie en transfusiereacties. Deze module, specifiek geschikt voor verpleegkundigen, bestaat uit theorie en een oefencasus, als voorbereiding op de toets. In de casus wordt geoefend met het bestudeerde lesmateriaal. In deze casus wordt een situatie uit de praktijk doorlopen in de context van een ziekenhuis die specifiek op kinderen van toepassing is. De doorlooptijd van de module is ongeveer 2 uur en is geaccrediteerd bij V&VN.