4

Terug naar overzicht

Zorgpersoneel en dankbaarheid

25 jan 2021

Als recruiter heb ik dagelijks de eer om nieuwe mensen te leren kennen. Dit is sowieso heel mooi van het vak recruitment, buiten het feit dat het ontzettend leuk is om de juiste match te maken tussen zorgprofessionals bij MediCentraal en met onze opdrachtgevers, vooral zorginstellingen.

Met een goed verhaal raak je een bepaalde doelgroep, in ons geval de mooie wereld van personeel in de zorg. Naar mijn mening de mooiste wereld ?. Goede verhalen die gaan over mensen: wie zijn zij, wat maakt wie ze zijn geworden. Ik voer als recruiter dagelijks gesprekken met mensen die gaan over hun leven, keuzes en motivatie om voor dit mooie vak te kiezen. We hebben het hier niet over producten en bedrijven, wel over de menselijke kant. Dit levert ontzettend mooie en ontroerende gesprekken op.

Iedere zorgmedewerker heeft zo zijn eigen ideeën over het verlenen van zorg, het gezamenlijk doel blijkt keer op keer het zorgen voor de kwetsbare mens in onze maatschappij. De mens achter de zorgvrager.

Iedereen kan zorg verlenen als het zou moeten, maar een echte zorgverlener ben je in dit geval in hart en nieren en dat merk je aan deze doelgroep waar ik dagelijks mee mag werken. Dit is al heel bijzonder op zich om te zien dat er zoveel mooie en zorgzame mensen zijn!

De gesprekken met de zorgverleners zijn dan ook altijd mooi en bijzonder. Ieder heeft zijn eigen levensverhaal die ze graag willen delen met ons, welke vooral heel leerzaam zijn. Het geeft hoop en vertrouwen in het wij-gevoel in de maatschappij. Merkbaar is dat de zorgverleners altijd willen zorgen voor de kwetsbare medemens, vaak wordt het simpelweg niet als werk gezien!

Eén van de mooiste opmerking die ik heb gehoord is: ‘ Ik zal door heel Nederland rijden voor mijn patiënten. Dat is voor mij geen enkele moeite ‘.

Persoonlijk vond ik dit heel bijzonder, geen brug te ver zullen we maar zeggen.

Wat ik ook vaak hoor is ‘ De zorg is echt een heel dankbaar beroep. Je krijgt zoveel liefde en dankbaarheid in de vorm van bijvoorbeeld een glimlach of een knuffel terug. Dit is echt waar ik het voor doe!’

Afsluitend kan ik concluderen dat we een ontzettend dankbaar beroep hebben in de zorg waarbij we ons steentje bijdragen! Hier ben ik trots op!

Amanda, recruiter bij MediCentraal

Als je eens wilt sparren over wat er voor jou als ondernemende zorgprofessional voor mogelijkheden zijn via MediCentraal, stuur mij dan gerust een mailtje met je contactgegevens of bel me op: amanda@medicentraal.nl telefoon 020-2614896

 

4

Overzicht van alle cases

0
Je winkelwagen
  • No products in the cart.